Tuesday, 30 December 2014

Terima Kasih 2014

Assalamualaikum
Sebab this is the last entry untuk tahun 2014 *bling bling*, so maybe I will just do a throwback untuk setahun ni. Hahahaha.
Macam yang korang tau, impian nak masuk asrama aku yang sejak tahun 6, baru tahun ni tercapai. Alhamdulillah and I know that "Ape benda ah nak sangat masuk asrama" Well, aku jenis yang jarang pergi kem and suddenly dapat masuk asrama is something yang mengejut, terkejut dan hmm.

Sebab lagi 2 orang takde dalam gamba. hmm. Btw, this is the people yang boleh layan perangai babun aku camne, yang jaga aku sampai 2,3 pagi kadang2, yang makan maggi sama-sama, prank birthday orang, dorang yang kuat risau kalau aku nangis even pasal baca buku Ahmad Ammar, menyetan semua dorang yang ajar. eh? Hahaha. Gaduh? Well, adat ah kan. Nama pon kawan. Kawan mana tak gaduh der?

Bae bae kesayangan. Eh tak, kawan kesayangan. Entah mende 'bae' tu. Haih. Kalau nak tau cerita menarik pasal dorang yang aku pernah post... klik 
tu, hengko baca ah sampai lebam. And the latest news pasal our course is actually 'wow' ah weyh. Sape sangka doh, umur baru 16 dah exam amali wiring. I mean, biasa ah kalau dorang ter'drill' tangan (not me) Hahaha. xp

Jejaka bijak. Eh, bijak berposing depan kamera. Kau nengok! Kemain, buat harta kamera aku. Sebab gambar budak laki yang agak awesome, ni je. Yang lain....... 'entah lah nakk'. Mereka berpakaian sebegiTU sebab that day kitorang ada jamuan raya and the special thing is, pelajar ELEKTRIK je buat jamuan TU dengan pakaian begiTU

The best moment bile kau penat gile asyik balik lambat sebab ada latihan kawad kaki but, kau tak rasa terseksa. Aku kenal dorang ni, sebab kawad. Benda ni tak lawak and aku rasa aku memang jarang gile weh masud kawad dengan acara lari-lari bagai. Mwahaha.

Time ni (9 Oktober 2014) kira 20 buah sekolah menengah and vokasional datang KV kami. Untuk? Hahaha. That day, semua bengkel memperagakan course masing-masing. Course kami, elektrik mestilah pasal lampu pendaflour, pendawaian 3 fasa dan macam-macam. Dari bengkel kami, sampai bengkel automotif yang nun jauh di belakang KV, meriah weh. And tahniah ler for those yang setuju nak masuk KV kami. *clap* *clap*

Sebenarnya ni sebelum kawad tu. Sebab point untuk rumah suka diambil dari netball, futsal, bola sepak, timbang bola and whatsoever lah. Hahaha. That day, aku ngan Wa jadi photographer, so we think "Mesti kita takde dalam gambar kan?" And 100% yes. Adat photographer lah enn. 

So, I think that's all kot kalau nak throwback betol-betol memang putus ah jari aku nak menaip. Dengan tunggu menatang bulat tu abis berpusing, dok loading je memanjang. Aku harap apa yang aku cerita ni, tak mengecilkan hati korang yang takde. Mahupon membesarkan mata korang sebab tak pecaya kena puji. (blah ah) Hahaha. Bye

Thanks for reading
Do read, do follow

A/N : Kalau nak tengok gamba yang 100% tak edit tu dengan lebih jelas,  tanpa rasa segan silu... klik jelah kat gamba tu. Apedehal.

Wednesday, 22 October 2014

Penat

Assalamualaikum
P/S :Aku bgtau dulu, cite nie cite lama. Jangan diungkit ungkit lagi. Eh? Haha.. Dah kenapa serius sangat intro.
          
As you know, acah-acah kolej ni so kena berkorban sikit lah (I mean it SIKIT). Bukan korban nyawa, harta or what, just masa je dikorbankan. Macam biasa, masa balik kitorg pukul 5 petang. But, time latihan sukan aritu kitorg terpaksa berkorban jiwa dan raga balik about 6 until 6.30 like that lah. Sebabnya, latihan sukan it’s not like kena lari, lompat jauh setiap hari. Gila hengko! Just kawad.
  
Oh! Before that I want to introduce you rumah KV ni and certain skolah pon sama.
Beta for biru, Alfa for merah, Lambda for kuning and last but not least, rumah sukan terchenta gamma for hijau. Fyi, tema kitorg tahun ni is about pahlawan dan Kesatriaan. Gempak tak gempak tema, cause it’s about Sejarah. Masing-masing 4 flat subjek sejarah tak memasal sbb nk tau cerita. Ngehehe.. Bijak jugak cikgu *thumbs up*
        
  Macam biasa, sehari sebelum ‘hari kejadian’ kan mesti ade raptai right? So, this is our raptai day. The funny moment is, kitorg kan tengah ‘dijemur’ tu, suddenly ade pepatung or something like that berterbangan. Lebah pon ade act. So, yg girl (even lelaki sekali) tertunduk-tunduk time serangga tu dekat. I found that, even kitorg dijemur, tak rasa bosan ke.. panas sangat ke sbb serangga tu buat semua org tergelak2 even tengah panas. Good job insect.
    


Prepared for masing-masing punya rumah.

----------------------------- 05/09/2014--------------------------------
          
Di pagi yang riuh rendah di Aspuri (asrama puteri) seawal jam 6.30 pagi diabaikan oleh ku. Mereka dan aku berpakaian pelik on that day. Dibiarkan juga.
          Okay, okay. Surrender do buat ayat klasik nieh. -_-Tengok gambar dibawah, faham faham sendiri.
Sebab internet slow, jd aku upload gamba Gamma jelah eh? Heheh
Gamma is the starter you know. So, that’s mean kitorg kena tunggu 3 other rumah sukan sambil berjemur di tengah panas. Anyway, disebabkan senior (lelaki) kami yg excited dengan pistol mainan tu, dia menceriakan kami yang panas-panas belaka ni
After kawad ni, for those yang masuk acara kena tukar baju. So, kami-kami berlari dengan gigih nye kena tukar dari atas ke bawah *lap peluh* Then berlari lagi ke padang nak ambik nombor then teros warm up. Alhamdulillah, walaupon tak menang, tapi kami tak kalah. Hahahambarr..
 
As usual sebelum bg keputusan rumah mana first –last tu, of course ade Tarik tali right? So, ‘sado’rians ni bermandi peluh ditarik dan menarik.
  And the result is Beta (biru) – Juara
Gamma (Hijau) – Naib Juara
Lambda (Kuning) –Ketiga
 Alfa (Merah) –Keempat
Tahniah semua and thanks cikgu-cikgu yang bantu kami kawad. Ceriakan hari sukan. And 
for those yang injurt on that day just nak cakap ‘sekali sekala ennn’.
Note : At first, kitorg pasrah gak masuk kawad kaki tu, tapi even kalah sekalipon.. I will remember the moment kite berlatih kawad sama-sama, berlatih lari sama-sama. Semua sama-sama. Thank you Gamma

Klik pada gambar untuk lihat lebih jelas xD

Thanks for reading

Do read, do follow

Friday, 29 August 2014

Hari seronok

Assalamualaikum

Sebelum-sebelum aku pernah dengar orang cakap, perempuan yang masuk KV ni semua low class lah, lasak lah. And kami sebagai pelajar KV will reply them…

Kesah pulak haku.

The fact yang aku dapat almost 1 year stay kv ni is, Alhamdulillah even ramai lelaki dalam satu kelas… tapi dorang ‘baik-baik’ belaka.

Sebenarnya dah melalut jauh sikit dah ni. Actually hari Selasa bersamaam 26/08/2014 haritu… cikgu-cikgu EL (Elektrik) dah bersepakat nak buat jamuan. So, kami dengan hati yang ringan bab-bab makan ni, mmg setuju ajelah. Dah alang-alang tahun 1 dan tahun 2 hari Selasa tu memang waktu bengkel je, lagi senang ah keje.
A few of us (junior) yang bertuah telah dipilih oleh cikgu untuk masak, kemas and so whatever. Jadi yang tahun 2 akan belajar sekejap sementara kami-kami menyediakan makanan untuk mereka. (ececeh ayat). On that time aku dan Wa pon memulakan sikap mulia tak kira tua atau muda, atau bahasa mudahnye… selfie. Hahaha.
The best thing yang korang akan Nampak time-time camni is unexpected thing. Imagine, mee yang cikgu suruh rebus… pon boleh kembang. Erm, I think semua akan cakap… learn from mistakes enn. Tapi, kembang-kembang pond orang bedal jugak enn. Kitorang pon macam….. “Fiuhhhh, naseb baik habis mee tu” Mwahaha

Oh, on that day, kami ade 2 trip makan that is breakfast yang dah macam brunch and lunch. Lepas ‘breakfast’ tu, kami tukar baju and…….

Tadaaaaaa… Comel enn? Mengaku jelah. Tak perlu pendam. Eh? Hahha.kbye.

And after kitorang pergi bengkel tu, pergh pergh pergh. Warna warni betul bengkel kami that day. Lepas tukar baju tu, jangan igt kitorang takyah buat kerja dah. Nak makan ape kalau tak masak? Makan angin jelah hengko. Biar perut masuk angin secara berjemaah.
 
Jadi, after we decide… ada yang goreng ayam, masak nasi goreng, potong itu, potong ini, buat air dan blablabla. Alhamdulillah at last….. banyak gile hasil makanan tu semua and semua habis ditelan oleh pelajar EL berjemaah di bengkel.
Time kami-kami ni masak, yang takde kerja, perlulah men’join’ bacaan yasin di bahagian depan bengkel. I mean, sbb bengkel ade 2 bahagian, so… bahagian depan. Paham?
And after bacaan yasin tu tamat, semua bawak diri dan perut kosong mereka ke bahagian belakang. Nasib baik sempat siap. Itupon nasi cepat habis dan ayam. Yup. Sape tak suka ayam enn.
Anyway, selalunya kami habis kelas pukul 5 tapi disebabkan haritu ade latihan rumah sukan, kami dibenarkan pulang jam 2.40 petang dan haritu kami pulang jam 3 lebih. Baku tak? Hahaha Jadi, Alhamdulillah lagi dan lagi sebab hari ‘itu’ pernah jadi.




Thanks for reading
Do read, do follow

Wednesday, 6 August 2014

Break

Assalamualaikum

Before that, read this to know budak-budak yang ade dalam entry ni.

Tak perlu kot ‘Break’ tu. Anyway, you know what… aku ade kawan yang erm… kan orang kata ‘kawan lupe kawan’ ‘kawan makan kawan’ ‘bagai kacang melupakan kulit’ and so whatever. But sekarang aku sedar, Branxton is so not like that. Alhamdulillah.

Actually, Branxton sekarang dah berpecah belah. Aip! Baca sampai habis. Bukan berpecah belah yang gaduh, tweet caci maki or I think yang budak-budak zaman sekarang buat and it’s called ‘Attention Seeker’ kan? Tapi, pecah belah Branxton ni, I mean ade yang pindah sekolah (like me), pindah rumah, and pindah kelas.

Even kami dah ‘berpecah belah’ like that but on 5 August aku dapat tahu semua tu tak penting (cause them make me goes jiwang) Sebenarnya since masuk KV ni, susah gile nak hang ramai-ramai. But then, Alhamdulillah kv cuti 2 minggu for raya (mohon jealous) and mereka cadang untuk beraya rumah aku after class. So….. excited gile gile gile. I mean it.

Lepas bgtau ibu, ibu prepared all food for them dari pagi (thank you). And lepas Zuhur, “Assalamualaikum …………………………… Izaura.a.a.a.a.a.a” (pandai-pandai ah buat bunyik) Lepas bukak pintu rumah tu, terkejut jugaklah… semua girls Branxton datang except Lia dengan Naja yang pindah. T__T  And I saw lelaki 3 orang je. Ngehehe..
After a few minute, sikit-sikit lelaki datang naik motor. And Syuk and two other’s terpaksa balik awal. Sebelum pukul 3 dorang balik. Ceshh. *buat muka* Btw, my last guest is Shafiq’s. Why ‘s’ is there? Sbb dua-dua Shafiq. Waktu nak jemput dorang makan pon I was like, “Weh, Shafiq dah makan?” dua-dua pandang. “Weh, Shafiq-Syafiq makan ah” Lol.
Tak lama sikit my house riuh rendah pasal monopod (thanks to the owner / Piqa) Hahaha. Sebab Mail excited. Lepas aku rasa semua dah kenyang, I gave them duit raya. Semua muka budak-budak time tu. Hahaha.. K. That time funny gile.
On our way to rumah Rara, guys semua naik motor (huntung ahhhh). Tinggal Iskandar je teman girls jalan or Bodyguard. But then suddenly selipar Syafiq putus. Hahaha.. baru jalan separuh jalan dari rumah aku. Tapi, lucky him, Mail datang dengan motor dia then terpaksalah Syafiq tumpang.
Sampai rumah rara, masing-masing…

I think benda ni dah jadi adat kot. BUT. Budak laki is a lottttttttttttttttttttt of selfie. Pergh pergh pergh. Gile ahh korang. But lepas makan and minum and selfie dekat rumah rara, dalam pukul 4 nearest to 5 kitorang keluar rumah dia. Tapi, we snap some picture. So, that’s all untuk entry ni and aku harap persahabatan Branxton ‘never die’ orang kata..


video

Thanks for reading

Do read, do follow