Saturday, 2 November 2013

#Branxton

Assalamualaikum
Mesti korang pon macam  "Amende ah Branxton tu. Nama makanan? Nama kwn? Nama boyfriend?"  Semua... SALAH. Act, ni nama group untuk kelas ku yang terchenta. Haa kau. Terchenta. Zaman bila punya ejaan ah aku gali. -_- Tapi kitorang bukanlah macam Drewson ke.. GangSista ke. Nope. Baru je cadang nama ni. 
Sebenarnya, ada yang takde dalam gamba ni. Sepatutnya dia ada dalam gamba ni, tapi dekat gamba ni dia takde. Atau lebih ringkas........ tak datang. Get it? K. Ayat tu mmg nak konfiuskan orang. Actually, kami berwarna warni dalam gambar tu sbb ada jamuan kelas waktu last day sekolah. 
Bukan last day sebenarnya, 31 Oktober tu dah last day, and kitorg rancang 1 Nov buat jamuan sbb takut lambat2 ada yg takde dkt sini dah. So.... jamuan kitorang just guna duit kelas dan makann yang kami bwk. Simple. Kelas lain pon buat, tapi... tempat lain lah. Nvm. So on that day, me datang lambat sbb ada transport. Yang datang awal ni sbb ikut bas dan.... mungkin saje datng awal. Time sampai tu.. mereka2 dia ats tu menunggu makann dgn sabar.
Oh ya! Kitorang just makan mi goreng, nasi goreng, and banyak lagi. Act, 'just' dekat depan tu boleh buang.  And menu best yang menyebabkan mereka2 tu datang ialah....... Kepci. Eh, KFC. Budak comel je panggil kepci. Disebbkan ada cawangan kepci yang dekat dgn sekolah yang hanya boleh pergi dengan berjalan kaki, so we decided to order it. Lol. Jangan percaya ah boleh pergi dengan jalan kaki. Itu semua poyo.  Cikgu yang pegi ambik KFC tu. And kek, ditemani oleh Syafiqah dan Uzma. Sementara menunggu, tak salah an kalau kitorg camwhore. 
"Kalau salah pon guwa tak kesah. Guwa guna phone sendiri. Eh tak, phone bapak guwa." Selain camwhore, siapa yg buat bwk phone and ada internet dekat phone, then ada apps Twitter... sampai dekat guwa.. mmg guwa twitjack. Yang jadi mangsa nye Syukri je. Dia yang bagi. Mwahaha.. 
.
.
.
.
.
.
.

Tibalah guru kelas kami yang awesome muah muah ke kantin di mana kami berada dengan membawa KFC dan kek. Wahhhh! Semua dah menganga sambil menitis air liur tanpa menghiraukan keadaan sekeliling kerana kelaparan sebab tak breakfast. So, sebelum mula makan, me and Lia perlu ke bilik guru untuk menjemput guru-guru yang telah mengajar kami erti kehidupan tahun ni. -,- Dengan ikhlas nya kami menjemput cikgu. Tapi, dah amik makann lah. Gile tak amik. Mau smpai kantin, kosong bekas makann tu. Makan lah pinggan polisterin tu.
Act gambar nie lepas guwa habis makan. Tapi Piqa belum. Sorry awuck, iteww kacau awuck. 
Itulah cikgu kesayangan muah muah a.k.a guru kelas Branxton, Puan Salmiah. And kembar guwa yang lain mak lain bapak lain keturunan. Yang sama nye tarikh lahir je, Adziq. Lepas kekenyangan, kegendutan, kesendawaan semua orang... and ada makanan yang belum dihabiskan, kami menjemput pelajar2 yang ada dekat kantin. Sekali sekala sedekah beramai-ramai. 
All this, kitorg bagi dekat cikgu2 yang mengajar kitorg this year disebbkan time kitorg jemput tu, masing-masing ada hal. Comel enn? xD Sementara Alia, Me, Adziq dengan Syukri hantar.. yang lain kenalah kemas. Takkanlah abg2 akak2 makcik2 pakcik2 pekerja kantin tu yang kena kemas. Bak kata orang selalu, "Pandai makan, pandai kemas"
So, after mereka kemas, kitorg dah sampai ke kantin semula... apa lagi, last meet kot tahun ni. Lepastu ada yang pindah tahun depan. Ada yang jauh, ada yg dekat.
 Mata masing-masing melilau. Banyak kamera nak dipandang. And all the picture di 'snap' oleh kakak2 form 4. Thank you akak >< And I don't know why Zul kena pegang bekas KFC tu. -_- After that, buat kerja gile ah. 
and baru teringat, ape guna sekolah tu ada rumput kalau diabaikn. :D

 And gedebak gedebuk gedebak gedebuk posing, kami pon bersurai. Sbb dah 12.30. So.. it's the end of our jamuan kelas. Till we meet again #Branxton 



P/S
-Klik pada gambar
-Kalau taksuka dediam. 








2 comments: