Wednesday, 6 August 2014

Break

Assalamualaikum

Before that, read this to know budak-budak yang ade dalam entry ni.

Tak perlu kot ‘Break’ tu. Anyway, you know what… aku ade kawan yang erm… kan orang kata ‘kawan lupe kawan’ ‘kawan makan kawan’ ‘bagai kacang melupakan kulit’ and so whatever. But sekarang aku sedar, Branxton is so not like that. Alhamdulillah.

Actually, Branxton sekarang dah berpecah belah. Aip! Baca sampai habis. Bukan berpecah belah yang gaduh, tweet caci maki or I think yang budak-budak zaman sekarang buat and it’s called ‘Attention Seeker’ kan? Tapi, pecah belah Branxton ni, I mean ade yang pindah sekolah (like me), pindah rumah, and pindah kelas.

Even kami dah ‘berpecah belah’ like that but on 5 August aku dapat tahu semua tu tak penting (cause them make me goes jiwang) Sebenarnya since masuk KV ni, susah gile nak hang ramai-ramai. But then, Alhamdulillah kv cuti 2 minggu for raya (mohon jealous) and mereka cadang untuk beraya rumah aku after class. So….. excited gile gile gile. I mean it.

Lepas bgtau ibu, ibu prepared all food for them dari pagi (thank you). And lepas Zuhur, “Assalamualaikum …………………………… Izaura.a.a.a.a.a.a” (pandai-pandai ah buat bunyik) Lepas bukak pintu rumah tu, terkejut jugaklah… semua girls Branxton datang except Lia dengan Naja yang pindah. T__T  And I saw lelaki 3 orang je. Ngehehe..
After a few minute, sikit-sikit lelaki datang naik motor. And Syuk and two other’s terpaksa balik awal. Sebelum pukul 3 dorang balik. Ceshh. *buat muka* Btw, my last guest is Shafiq’s. Why ‘s’ is there? Sbb dua-dua Shafiq. Waktu nak jemput dorang makan pon I was like, “Weh, Shafiq dah makan?” dua-dua pandang. “Weh, Shafiq-Syafiq makan ah” Lol.
Tak lama sikit my house riuh rendah pasal monopod (thanks to the owner / Piqa) Hahaha. Sebab Mail excited. Lepas aku rasa semua dah kenyang, I gave them duit raya. Semua muka budak-budak time tu. Hahaha.. K. That time funny gile.
On our way to rumah Rara, guys semua naik motor (huntung ahhhh). Tinggal Iskandar je teman girls jalan or Bodyguard. But then suddenly selipar Syafiq putus. Hahaha.. baru jalan separuh jalan dari rumah aku. Tapi, lucky him, Mail datang dengan motor dia then terpaksalah Syafiq tumpang.
Sampai rumah rara, masing-masing…

I think benda ni dah jadi adat kot. BUT. Budak laki is a lottttttttttttttttttttt of selfie. Pergh pergh pergh. Gile ahh korang. But lepas makan and minum and selfie dekat rumah rara, dalam pukul 4 nearest to 5 kitorang keluar rumah dia. Tapi, we snap some picture. So, that’s all untuk entry ni and aku harap persahabatan Branxton ‘never die’ orang kata..


video

Thanks for reading

Do read, do follow

No comments:

Post a Comment