Sunday, 11 September 2016

Six Pack

Assalamualaikum
______________________________________________________________________

WARNING !!

ENTRY NI TERSANGATLAH LAMA. I MADE IT, THEN I FORGOT WHERE I KEEP IT. LOL. IT'S A MAJOR THROWBACK GAISSSSS
GAMBAR PON ENTAH KE MANA GAISSS OMAIGOD

______________________________________________________________________

Em. Cuti dah nak habis gaisss. For those yang masih bersekolah lah ehh.. Umur 17 ni, rest lah korang sebulan dua ni. Yang nak keje, keje lah engko. Tapi aku pon 17 dan masih study. (nak lari dari cakap sekolah enn) Well, kelihatan muda what kau belajar sampai 19 tahun. Hahahahaahahahahahahha (tahan sedih ni)

Anyway, yang korang dok post post kat insta, twitter, pesbook.. pasal vacation / holiday dengan bae memasing, ingat aku tak heran? (read again) Aku heran gaissss. I’m so jealousy of you gaiss. Takpe, not this time kot kitorang holiday

Tapi selain dari aktiviti tetap time cuti ni iaitu mereput, aku juga ade lah se-hiking dua. Satu not so tinggi. Satu lagi bukan tahap Bukit. Layak dipanggil Gunung.

Yang follow life aku dekat social, taulah kot aku mengadu. (especially twitter) And for your information, bukit pertama ni not so bukit sangat pon. Saje nak memanjat enn. Dekat pulak tu dengan rumah. Hahahahahaha

Yang kedua, ni haa diaaaa

Yang dah pernah ade experience memanjat ni, wa tabik sama lu lah weh. I swear, it is soooooooo tired -__-

For those who say “Alah, acah je minah ni. Kau yang lembik”
Kau rasa 3456 ft / 1053 meter ni tak tinggi? Pro. Gentle kau pro. Even paling sekejap pon aku rasa paling kurang pon 2 jam setengah? Yang biasa biasa pon 3 jam weh.
Otw mendaki ni, memang ade sungai. At first memang kau akan bukak kasut stoking bagai. Tapi, time turun tu, kau nak angkat kaki pon entah boleh entah tak enn. Yang penting time turun, aku redah segala air. Lol. Lecak enn.
Oh. Nak cerita sedih sikit ni. Kitorang sampai puncak, dah gerimis. Plus, kau tau puncak enn.. hujan enn.. Perghhhh kabus dia weehhhhhhh. Sejukkkkkk. Kabus dia not so tebal macam asap vape hengkorang tu (not me). Tapi sejuk dia memang tak dapat ditangani.
Sampai atas, ape lagi.. makan ahhh. Ala, pasni turun enn. Gelongsor jelah. Lol. Not me. I’m not eating. Em. Roti jelah. Nak ambik gambar pon, tak mampu. Lagipun, tak Nampak hape wehhh.
The things that I like about hiking is, semua orang peramah. Even aku dah selekeh macam ape, girls yang lain still senyum at me walaupun tak kenal. Cuba kalau dekat mall kau buat camni, gentle kena mention sebab senyum ntah pape. Atas tu jugak, others hikers semua sembang macam dah kenal lama. Time nak turun, semua akan cakap “See you again” “Jumpa lagi” “Bye”
Turun? Gelongsor. Hahahahahah. Yes, I do that. Tanah licin kot. Buluh semua licin. So, jatuh dan aku memang tak dapat dipisahkan. Lantak kau. Yang penting aku sampai dekat kereta dengan selamat. Time turun tu, adelah berhenti rehat sekali dua. Sebab aku decide, kalau berhenti banyak… kaki menggigil + my leg will give up. So, semua orang aku tinggal. Dekat parking, aku duduk je atas batu batu batu tu. Hahahahha. Yes. Safely arrived.

Thanks akak team leader, akak akak lain plus abang abang caring. Especially my own brother yang aku tinggalkan je time turun time naik. Hahahaha. This will be hardly to forget it and I will not forget it.
 
Yang nak try, you MUST try. Tapi, yang TAK AKTIF macam aku ni, kena tahan sikit cramp satu badan sehari dua. Watlek. 2 hari je. Bye.

Thanks for reading

Do read, do follow


1 comment:

  1. Tiểu buốt là một trong những triệu chứng điển hình của các bệnh viêm nhiễm nam khoa nguy hiểm như viêm niệu đạo, viêm đường tiết niệu, viêm bàng quang,...chứng bệnh này cần được điều trị sớm tránh gây ảnh hưởng xấu đến cuộc sống và sức khỏe của người bệnh.

    ReplyDelete