Friday, 18 March 2016

Farewell

Assalamualaikum

Em, hai? Sorry not sorry lah cause I’m kinda busy (tangan dibahu mata ke atas) and there is a lotttttt of story yang aku tak hupdate. Maaf.
So, this is kind of new (sangatttt), that is cikgu yang pernah berjasa kepada kami, Cikgu Salihah … berpindah. Too much love from her yang dia dah bagi kitorang selama setahun (that is last year) cause she is teaching us and cikgu tu jugaklah coordinator for a year.
Cikgu Salihah in pink / peach colour
Wow. Kau ingat senang ke nak control kelas Elektrik batch 98 ni? Sangkaan mu salah readersss. Imagine our class ni, memasing ade superpower that is tooooooooo mainstream to said it. Walaupon begitu, cikgu ni jugak macam ‘supermom’ lah. Sebab boleh bertahan dengan kami (huhuhuhu)
Untuk menghargai jasa cikgu kami yang cantik, hebat, wow ni haaa.. so we decide memasing (plus another cikgu bengkel) to make ‘makan-makan’
On Friday tu, kelas kitorang yang menggunakan bengkel just 2 jam that is dari pukul 10-12 tengahari. Masuk je bengkel, maka memasing dah tau kerja enn. Kau buat air. Kau susun meja. Kau susun kuih. And so on.
Almost pukul 12 masatu and kitorang tak makan lagi. I repeat, tak makan lagi. And that day, pelajar asrama dibenarkan balik pukul 12 sooooooooo. Demi cikgu tercinta, kami balik lewat pon tak mengapa. Hehehe
Fyi, sementara tunggu cikgu salihah tiba ke bengkel (Ecehhhhh) pengacara majlis that is
Said that one of cikgu bengkel or kitorang panggil Abah, birthday nye sehari sebelum tu. So, satu bengkel nyanyi untuk abah in a few version hahahah.
    
Then, cikgu kata… kitorang makan dulu. And ape lagi, baham lah wehhh. Kebulur. Habis makan tu, cikgu salihah datang. And cikgu Nampak busy. Yup. Soooooooooooo busy cause that is her last day and ade jamuan dekat tempat lain jugak (in that school). Tapi, cikgu tetap makan kek kami tu, tetap melayan karenah budak lelaki yang I said earlier.. superpower guy dan kami gegirl ni haaa

And at last, yep. We all (girls) bernasib baik dapat berpelukan dengan cikgu. In sha Allah cikgu, we ALL will do the best in the future cikgu.

Guess which is Cikgu Salihah yang kelihatan muda ~



Thank you Cikgu Salihah *waving + tearsss* sobsob

Do read, do follow

Thanks for reading

2 comments: